nana karagiani

nana karagiani

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

'Oταν το θρυλικό του "Μπελαμί το ουζερί",μεταμορφώνεται θραμβευτικά σε Belle Amie!


Koρίτσια μου,έπιασαν πια κανονικά τα κρύα και η σημερινή ήταν η πρώτη Κυριακή που ψάχναμε όχι μόνο τα λαμπάκια του Χριστουγενιάτικου δέντρου καθώς πολλές απο εσάς εκμεταλευτήκατε το ΣΚ για να στολίσετε τα σπίτια σας-εγώ το είχα ήδη κάνει απο τα μέσα του μήνα ως ανυπόμονη blogger-αλλά και τα πουλοβεράκια/ζεστά καλτσάκια/σόμπες χαλαζία και αερόθερμα(οι αλογόνου είναι για πέταμα,μην το δοκιμάσετε,τσάμπα ρεύμα & χρήματα).Πλέον,μόνο τα ζεστά στέκια αξίζουν την προσοχή μας και όταν συνδυάζουν προσιτές τιμές,μαμαδίστικές μυρωδίες,παράδοση με σημερινές πινελιές και οικογενειακό Sunday mood,τότε δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να ζητήσουμε απο τον χειμώνα που...ουυυφ δυστηχώς-ήρθε για τα καλά.Πριν ένα χρόνο στο Πασαλιμάνι το Belle Amie άνοιξε τις πόρτες του και απο τότε συνεχώς βλέπω αναρτήσεις φίλων στο fb απο τις εκεί γευστικές τους στιγμές με κριτικές απογειωτικές για τον πασίγνωστο chef Χρήστο Τζιέρα,διαβάζω διθυραμβικά σχόλια απο food experts που έχω σε μια εκτίμηση,φίλοι και γνωστοί μου λένε οτι πρέπει να πάω γιατί θα το λατρέψω και παρακολουθώντας το site του chef που πάντα δημιουργικός και ακούραστος ανεβάζει απίστευτες συνταγές αλλά και στα social media είναι εξαιρετικά active με κοινοποιήσεις απο το νέο place to be,αποφάσισα επιτέλους να το επισκεφτώ!Με αγαπημένο μου φιλικό ζευγάρι που αγαπά το καλό φαί και δεν συμβιβάζεται στις γεύσεις/ποιότητα/περιβάλλον καθώς έχει ταξιδέψει και δοκιμάσει τις κουζίνες σχεδόν όλο του κόσμου,κατηφορίσαμε με κρύο,χιονιόνερο και διάθεση για cozy lunch για το Πασαλιμάνι που προειδοποιώ απο τώρα,θα βαλετε το τουτού σας σε κλειστό parking ή αλλιώς,θα το πετάξετε στην θάλασσα!Eίχα φροντίσει για την κράτηση μου και ήταν σοφό καθώς στις 14.00 που είμασταν εκεί δεν υπήρχε ούτε σκαμπουδάκι free στο πανέμορφο νεοκλασσικό κτίριο που π μπορει να δέχτηκε ένα γεναίο φρεσκάρισμα με οτι πιο προσεγμένο και chic αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή τεχνοτροπία του κτιρίου.Και οι 2 χώροι(πάνω + κάτω)αλλά και αρκετά τραπέζια στον πεζόδρομο-παρά το κρύο και χιονιόνερο να επαναλάβω με έκπληξη-ήταν κατάμεστοι απο μεγάααααλα τραπέζια απο παρέες και οικογένειες,απο ζευγάρια όλων των ηλικιών,απο γυναικοπαρέες,απο πραγματικά γελαστούς καλοφαγάδες!



O chef Χρήστος Τζίερας παρά τον απίστευτο κόσμο που δεν ήξερε τι να πρωτοπαραγγείλει και με χαρά έβλεπα τα πολύ άνετα τραπέζια του μαγαζιού να είναι γεμάτα απο απίστευτα πιάτα με χρώματα και λαχταριστές λιχουδιές καθώς οι πελάτες του Belle Amie αγαπούν το πολύ και καλό φαι,μας υποδέχτηκε σε δευτερόλεπτα χαμόγελαστος και μέσα στην ενέργεια,χωρίς στολές και τυπικές επισημότητες αλλά με casual street look γιατί όπως χαρακτηριστικά μου είπε,εκεί είναι το 2ο σπίτι του αφού πέραν απο chef είναι και μέτοχος/δημιοργός της αναβίωσης του θρυλικού "Στου Μπελαμί το ουζερί"που τραγουδούσε ο σερ-Μπιθί και χωρίς να έχει το ύφος που πολλοί συναδελφοι του θα είχαν μετά απο 26 χρόνια τεράστιας καριέρας στα καλύτερα εστιατόρια Ελλάδας & Εξωτερικού. Ο Χρήστος Τζιέρας έφερε τη νέα δημιουργικότητα, μυείται από μαμάδες και γιαγιάδες στα μυστικά του ανάλαφρου τηγανιού, της κατσαρόλας και του μαγειρευτού, τους δίνει τη σκυτάλη στην κουζίνα και ταξιδεύει όλη την Ελλάδα για να επιστρέψει μόνο με φρέσκες και ντόπιες πρώτες ύλες για όλα του τα πιάτα & γλυκά!Η διαφορά είναι αισθητή σε κάθε μπουκιά!!Κρητικό ριφάκι, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού από τους συνεταιρισμούς του Πηλίου, σπιτικά αλλαντικά της Θράκης, φάβα του Φενεού και φακή της Λευκάδας, τονάκι της Αλοννήσου και αλίπαστα της Χαλκιδικής, χέλι της Ηπείρου και τυριά της Ρούμελης.




Φυσικά και αφήσαμε τον chef να επιλέξει για εμάς οτι θέλει να γευτούμε απο το δημιουργικό του ταξιδι στον Πειραιά και πόσο δικαιωθήκαμε!Αλλωστε,όπως πολύ σωστά παρατήρησε και η υπόλοιπη εκλεκτή μου παρέα,είναι αδύνατον να επιλέξει κανείς απο τον θεσπέσιο κατάλογο που είναι ακριβώς όπως πρέπει,με πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές αλλά όχι η....Πάπυρος Λαρούς Εγκυκλοπαίδεια γιατί κανένας σοβαρός chef δεν προτείνει πιάτα αλά syper market,η εξειδίκευση και ο σωστός αριθμός πιάτων είναι κανόνας και ένδειξη καλού μαγαζιού,όπως άλλωστε και η καθαριότητα του,που δεν έχω λόγια,ακόμα και στους πιο...prive χώρους ανακούφισης!!!Με καθόλου ντροπή ομολογώ πως φάγαμε τα πάντα και μάλιστα,τα..."μπλέξαμε"!!Τι να πρωτοαναφέρω πείτε μου!!!Την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ με θαλασσινά & πορτοκάλι,τόσο δροσιστική και ελαφριά αλλά και που δεν θα σας θυμίσει άλλη καμιά!Mικρασιάτικες σαρδέλες που ούτε ξέρω πόσες μας ξάναέφεραν,μελιτζανοσαλάτα,φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι,τηγανιά χοιρινή που όμως δεν ήταν καθόλου βαριά-απίστευτο-και το πιάτο σκάνδαλο...μοσχαρίσια μάγουλα με φρέσκο πουρέ!!Τι σάλτσα,τι τρυφερό κρέας,τι πουρές που δεν πρόλαβε κανείς άλλος να δοκιμάσει,την δε σάλτσα την αποτελείωσα μετά ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ!!!Ο άντρας της παρέας σχεδόν...λυποθύμησε με τα απίστευτα μπιφτέκια που παραγγείλαμε...ξανά(σκάνδαλο είμαστε αλλά δεν φταίμε,όταν πάτε θα με νιώσετε)ενώ εμείς τα κορίτσια τσακίσαμε τις φρέσκοκομμένες τηγανητές πατάτες!!
Tα κρεατοπιτάκια μην τα χάσετε,ολόφρεσκα όπως όλα τελικά,λαχταριστά τραγανά!
Το μαύρο μπλέξιμο όπως καταλαβαίνετε!!Αν αυτούς τους γευστικούς συνδυασμούς τους κάναμε αλλού,μάλλον θα περνάγαμε το βράδυ της Κυριακής στο Ιατρικό Κέντρο αλλά πως τα κατάφερε ο Χρήστος Τζιέρας πρέπει στα αλήθεια να μας πεί,μπορεί να "σκάσαμε"αλλά δεν υποφέραμε στιγμή και...αν είχαμε κάνα πακετάκι μαζί το χτυπάγαμε για dinner μπροστά στο laptop!!
Βάλσαμο το λικέρ μαστίχας που ζήτησα αλλά τα καφεδάκια των φίλων μου!!
Και εκεί που αποφασίσαμε πια να αναχωρήσουμε ευτυχισμένοι και με την δέσμευση πως πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι εκεί,με μεγάλύτερη παρέα για να χαρούν γεύσεις και υπέροχο περιβάλλον περισσότεροι φίλοι μας,ήρθαν και τα γλυκά!Γαλακτομπούρεκο και το ονειρεμένο παγωτό καταίφι!!!Σε μια τόσο κρύα μέρα,μόνο παγωτό δεν είχα σκεφτεί να φάω αλλά ήταν απίστευτο πραγματικά και πολύ μου άρεσε το παραδοσικακό κυπελλάκι του παραγωγού με το οποίο μας το σέρβιραν!
Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την έντονη στροφή προς το ελληνικό στοιχείο σε όλες του τις πτυχές, τις οικονομικές τιμές, την όρεξη και το όραμα των δημιουργών και των εργαζομένων του, αλλά και μια δόση γλυκιάς νοσταλγίας ενός ένδοξου παρελθόντος φαίνεται να αποτελούν τη συνταγή επιτυχίας του Belle Amie που μέσα στους μόλις τρεις μήνες λειτουργίας του χαίρει θερμής υποδοχής και αναγνώρισης. Η αλήθεια είναι πως αν η Αθήνα είχε μερικά ακόμη μέρη σαν το Belle Amie τότε θα ήταν σίγουρα ένα κλικ πιο όμορφη.
 Belle Amie
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 18534
 210-4175740


+302104175740

+302104175740




Η ιεροτελεστία του μεζέ και τα συνοδευτικά αποστάγματα φλερτάρουν με την απόλαυση του σήμερα. Πηγή: www.lifo.gr
Η ιεροτελεστία του μεζέ και τα συνοδευτικά αποστάγματα φλερτάρουν με την απόλαυση του σήμερα. Πηγή: www.lifo.gr
Η ιεροτελεστία του μεζέ και τα συνοδευτικά αποστάγματα φλερτάρουν με την απόλαυση του σήμερα. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου